Membawang

Fuhh..Bilik tidor Mak Dato’ CT! Eksklusif! No. 1 Paling Cantik dan memukau…!

Bertuah Ibu siti dapat anak anak yg dapat menggembirakan dan membalas jasanya..Dalam instagram Dato CT,

“Senyum simpul Mak Salmah hajat nak bilik cantik tercapai..senum simpul mak..asalkan mak happy, anak anak cuba penuhi..terima kasih Am @lenteracreativehome  kerana sudah berjaya buar mak salmah tersenyum sahaja..”

Galeri pameran seperti rumah


=”caption”>TANPA aksesori yang sarat, ruang menunggu ini tampak ringkas dan memiliki gaya yang tersendiri.TIDAK sukar mencari kedai hiasan dalaman Lentera Creative Home milik Amran Azahar yang terletak di Bandar Putra Permai, Seri Kembangan, Selangor ini.

Lokasinya yang strategik menjadi pilihan pemilik untuk beroperasi selain memudahkan pelanggan berkunjung.

“Sebelum ini lot kedai saya berada di kedudukan yang agak terpencil di Taman Equine, Seri Kembangan dan terletak di tingkat atas pula.

“Selepas melihatkan premis ini yang terletak bersebelahan jalan utama, saya membuat keputusan untuk berpindah.

“Tambahan pula, ia lebih menyenangkan pelanggan untuk berurusan,” jelasnya yang menubuhkan syarikat itu pada tahun 2008.

Amran memberitahu, dia berpindah ke lot kedai dua tingkat itu tahun lalu selepas melakukan kerja pengubahsuaian yang mengambil masa selama dua bulan.

“Galeri pameran yang menempatkan contoh rekaan langsir, fabrik, kertas dinding dan barangan hiasan dalaman ditempatkan di tingkat bawah manakala bengkel di tingkat atas.

Rona terang

“Saya mempelbagaikan konsep hiasan dalaman yang terdiri daripada moden, klasik, Inggeris dan moden klasik bagi memberi lebih pilihan kepada pelanggan,” ujarnya yang dibantu seramai enam orang kakitangan.

Mengulas lanjut, Amran berkata, pemilihan warna terang dan ceria menjadi keutamaannya dalam menghias lot kedai yang berkeluasan 139 meter persegi itu.

“Jika dilihat, saya banyak menyuntik elemen warna sebegitu bagi menimbulkan mood yang tersendiri.

“Saya mengaplikasikan konsep moden pada ruang di pintu masuk disebabkan ia konsep kegemaran pelanggan ketika ini,” tambahnya yang berasal dari Tangkak, Johor.


=”caption”>SEBAHAGIAN besar dekorasi di sini menggambarkan suasana ruang tamu seperti di rumah biasa.Menjenguk lot kedai yang didominasi elemen berwarna merah yang juga warna korporat syarikat ini, kru Jurnal tertarik dengan sebuah patung boneka pakaian yang dijadikan bahan dekorasi kedai ini.

Agak mengejutkan apabila diberitahu pakaian yang membaluti patung tersebut rupa-rupanya dihasilkan menggunakan fabrik kain langsir.

“Kain polister berwarna ungu ini dipilih bagi menampakkan gaya mewah.

“Saya sengaja letakkan patung ini sebagai bahan dekorasi bagi memberikan kelainan,” beritahunya yang pernah menghias kediaman beberapa selebriti tempatan seperti penyanyi Haiza dan Stacy.

Terdapat enam ruang khas yang mengaplikasikan pelbagai konsep hiasan dalaman berserta padanan langsir dan perabot yang bersesuaian.

Di ruang pameran utama berhampiran pintu, pemilik menyuntik elemen moden menerusi penggunaan warna biru, putih dan hitam sebagai warna asas kertas dinding, perabot, permaidani atau bahan dekorasi lain.

Di ruang kaunter pula, pemilik menjadikan sebuah patung kuda berwarna hitam sebagai penghias meja.

Replika model mesin jahit yang merupakan pemberian seorang rakan turut dijadikan penghias kedai.

Pemilihan pasu-pasu besar yang cantik menyerlahkan lagi sisi dekorasi yang dibawa.

Ketika ditanya tentang perancangan masa depan, lelaki bujang ini memberitahu, dia ingin membuka sebuah cawangan kedai hiasan dalaman di sekitar Lembah Klang selain memajukan lagi jaringan perniagaan yang diceburinya itu.

Leave a Reply